Vliehors Expres

De Vliehors Expres maakt rondritten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. De tocht duurt 2 uren. De gele MAN trucks rijden het gehele jaar vanaf Strandpaviljoen ‘t Badhuys m.u.v. de maanden juli en augustus, dan rijden ze vanaf het Posthuys. De avondritten zijn altijd vanaf het Badhuys, ook in juli en augustus.

Ook bezoeken we het Reddingshuisje midden op de Hors. Vroeger een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, nu ingericht als juttersmuseum. Alles wat op het strand is aangespoeld is hier te bewonderen, van sigaretten tot flessenpost.

Zeehondentochten met de Ocean King

Wij vertrekken vanaf steiger 1 vanuit de jachthaven van Vlieland richting de Zeehonden die liggen te zonnen op de zandplaat. Een genot om deze beestjes te zien genieten van de lekkere warme zon. Als u geluk heeft zwemmen ze vlak naast de boot.

De zandplaat is niet voor iedereen te bereiken maar voor de OCEAN KING geen probleem.

Dit uitje is voor alle leeftijden een feest. Zelfs is er de kans om bruinvissen tegen te komen, deze kleine dolfijn is sinds jaren weer veel te vinden in de Waddenzee.

Natuurwandeling met Sjoukje

Ga strune deur de dunen met Sjoukje. In elk jaargetijde wil Sjoukje u laten genieten van de natuur en natuurlijk de vergezichten van Vlieland. Al strunend door de duinen of het bos vinden we planten, paddenstoelen, vlinders en nog meer en Sjoukje vertelt hier graag wat over.

Sjoukje woont al weer een aantal jaren op Vlieland en is verliefd geworden op het eiland. De laatste paar jaren zit zij in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd haar interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trekt zij de natuur in, vaak met hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft. Sjoukje vind het heerlijk om dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Wandelingen zijn vanaf de leeftijd van 12 jaar of in overleg.

De wandelingen zijn op dinsdagmiddag vanaf de kerk, op donderdagmiddag vanaf Camping Lange Paal (houten gebouwtje), en zaterdagmiddag vanaf het Posthuys, rechter ingang terras. De wandelingen duren meestal 1,5 tot 2 uur en vanaf het Posthuys, meestal tussen de 2 en de 3 uur en het vertrek is doorgaans om 13.30 uur. Houd de agenda van de VVV in de gaten daar staan de data's, vertrekplaatsen en tijden vermeld.

ADVIES
Trek GOEDE schoenen en een LANGE broek aan ivm stekels, scherpe takken en eventuele teken.

Strunedeurdedune is een prachtig activiteit op Vlieland waar je onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Sjoukje Mulder de mooie natuur op het  eiland beter leert kennen en anders naar de bossen en alles wat daarbij hoort leert kijken, kortom heel leerzaam en een echte aanrader.
Jan Koehoorn - Januari 2020

 

Wadexcursie

De activiteit:
Nee, dit is geen wadlopen, dit is echt iets bijzonders! Zomaar lopen over de zeebodem van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee en ontdekken welke dieren en planten er op en in de bodem leven! Tijdens deze tocht wordt u uitgelegd waarom het wad zo'n bijzonder natuurgebied is. Een excursie voor jong en oud om nooit meer te vergeten. Trek uw laarzen aan en ga mee!  Het is qua inspanning een wat zwaardere excursie. De wadexcursie duurt ongeveer 1 uur.

Deelnemers:
Wadlopen is in principe geschikt voor iedereen die goed ter been is. Voor kinderen (vanaf 5 jaar) is het een superleuke activiteit die ook nog eens leerzaam is.

Seizoen & Weer:
Het hele jaar kunnen we het wad op. Het is uiteraard afhankelijk van het weer en het getijde. Indien de wind dusdanig hard is dat het niet volledig verantwoord is, behouden wij ons het recht voor – met het oog op uw en onze veiligheid – om de activiteit te verschuiven naar een moment waarop we de veiligheid wel kunnen waarborgen. Bent u niet in staat de activiteit te verschuiven, dan vinden we wellicht in overleg een alternatieve activiteit.

Kledingadvies:
Er zijn een aantal laarzen beschikbaar. Wij raden u aan om kleding te dragen die vies mag worden.

Zeehondentochten met de Geus of Northern Diver

 

De schipper zal proberen om zo dicht mogelijk bij de robben te komen. U kunt de zeehonden zien genieten terwijl ze lekker liggen te zonnen op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig en zwemmen vaak dicht bij de boot.