Ga strune deur de dunen met Sjoukje. In elk jaargetijde wil Sjoukje u laten genieten van de natuur en natuurlijk de vergezichten van Vlieland. Al strunend door de duinen of het bos vinden we planten, paddenstoelen, vlinders en nog meer en Sjoukje vertelt hier graag wat over.

Sjoukje woont al weer een aantal jaren op Vlieland en is verliefd geworden op het eiland. De laatste paar jaren zit zij in een project om zeereeppaddenstoelen te tellen en daardoor werd haar interesse in planten, paddenstoelen, vlinders en andere natuurverschijnselen steeds groter. Wekelijks trekt zij de natuur in, vaak met hondje Jigger, om te genieten en foto's te maken van het moois dat het eiland te bieden heeft. Sjoukje vind het heerlijk om dit met meerdere liefhebbers van de natuur te kunnen delen.

Wandelingen zijn vanaf de leeftijd van 12 jaar of in overleg.

De wandelingen zijn op dinsdagmiddag vanaf de kerk, op donderdagmiddag vanaf Camping Lange Paal (houten gebouwtje), en zaterdagmiddag vanaf het Posthuys, rechter ingang terras. De wandelingen duren meestal 1,5 tot 2 uur en vanaf het Posthuys, meestal tussen de 2 en de 3 uur en het vertrek is doorgaans om 13.30 uur. Houd de agenda van de VVV in de gaten daar staan de data's, vertrekplaatsen en tijden vermeld.

ADVIES
Trek GOEDE schoenen en een LANGE broek aan ivm stekels, scherpe takken en eventuele teken.

Strunedeurdedune is een prachtig activiteit op Vlieland waar je onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Sjoukje Mulder de mooie natuur op het  eiland beter leert kennen en anders naar de bossen en alles wat daarbij hoort leert kijken, kortom heel leerzaam en een echte aanrader.
Jan Koehoorn - Januari 2020