3 dagen, 2 nachten naar Vlieland

3 dagen, 2 nachten naar Vlieland (Vanaf 15 personen)

Ontsnap aan de dagelijkse sleur met een onvergetelijk driedaags avontuur op het pittoreske Vlieland, waarbij natuur, ontspanning en plezier centraal staan. Jullie reis begint in Harlingen, waar je aan boord gaat voor een schilderachtige overtocht naar Vlieland. Geniet van de frisse zeelucht, koffie en gebak terwijl je uitkijkt over zeehonden die in het water spelen.

Bij aankomst op Vlieland staan er fietsen klaar om jullie naar jullie hotel te brengen. De eerste dag biedt een stoere lunch in de duinen met een prachtig uitzicht over het wad, gevolgd door een middag vol opwindende activiteiten zoals een strandspektakel of teambuilding bij onze strandtent. De dag wordt afgesloten met een rit door de 'Sahara van het Noorden' met de Vliehors Express, gevolgd door een gezellig kampvuur en een borrel.

Na een verfrissende nacht in het hotel en een gezamenlijk ontbijt, start de tweede dag met milieujutten op het strand of wadlopen, afhankelijk van het tij. Daarna wacht een bijzondere ervaring met een tocht naar de zeehonden met snelle RIB's. Geniet van een heerlijke lunch in de jachthaven bij De Dining, waarna jullie wat vrije tijd hebben om te ontspannen of het eiland verder te verkennen. De dag wordt afgesloten met een gezellige kroegentocht, waarbij jullie de lokale sfeer kunnen proeven en de dag op een leuke manier kunnen afsluiten.

De derde dag begint rustig met een ontbijt in het hotel, gevolgd door een ontspannen wandeling door het dorp. Dit is de perfecte gelegenheid om nog wat laatste aankopen te doen of van een laatste kopje koffie in een lokaal café te genieten. Nadat jullie terug zijn in het hotel om uit te checken en de bagage op te halen, gaan jullie terug naar de haven voor de terugreis naar Harlingen. Terwijl de veerboot zich een weg baant terug naar het vasteland, kunnen jullie nog één keer genieten van de serene uitzichten en het rustgevende zeegeluid, terwijl jullie terugkijken op een geslaagd verblijf op Vlieland.

Deze drie dagen zullen gevuld zijn met memorabele momenten en activiteiten die zowel ontspannend als avontuurlijk zijn, en waarbij jullie het eiland in al zijn facetten zullen ervaren. Vlieland wacht op jullie, klaar om ontdekt te worden!

 

Voorbeeldprogramma

Dag 1

 • 8:30 uur: Verzamelen in Harlingen.
 • 9:05 uur: Overtocht naar Vlieland met koffie en gebak, genieten van het uitzicht op zeehonden.
 • 10:35 uur: Aankomst op Vlieland, uitreiken van fietsen en op de fiets naar het hotel.
 • 12:00 uur: Lunch in de duinen onder de vuurtoren, met uitzicht over het wad.
 • 13:30 uur: Strandspektakel of teambuilding activiteiten bij onze strandtent.
 • 15:30 uur: Bezoek aan de Sahara van het Noorden met de Vliehors Express, gevolgd door een kampvuur en borrel.
 • 17:30 uur: Terug naar het hotel en tijd om op te frissen.
 • 19:00 uur: Diner of BBQ.
 • 21:00 uur: Borrel in het dorp of een feestavond.

Dag 2

 • 08:00 uur: Gezamenlijk ontbijt.
 • 09:00 uur: Milieujutten op het strand of bij laag water wadlopen.
 • 10:30 uur: Zeehondentocht met snelle RIB's.
 • 13:00 uur: Lunch in de jachthaven bij De Dining.
 • 14:00 uur: Vrije tijd om het eiland te verkennen, fietsen, wandelen of bezoek aan lokale attracties.
 • 17:00 uur: Terug naar het hotel voor ontspanning.
 • 19:00 uur: Avondwandeling door het dorp en diner in een lokaal restaurant.
 • 21:00 uur: Start van de kroegentocht in het dorp, een leuke manier om de lokale sfeer te ervaren.

Dag 3

 • 08:00 uur: Gezamenlijk ontbijt in het hotel.
 • 09:00 uur: Een korte, ontspannen wandeling door het dorp met mogelijkheid voor laatste aankopen of een koffie in een lokaal café.
 • 10:30 uur: Terug naar het hotel om bagage op te halen en uit te checken.
 • 11:00 uur: Vertrek naar de haven.
 • 11:50 uur: Vertrek met de veerboot naar Harlingen, genietend van de laatste uitzichten op Vlieland.

Doordeweeks naar Vlieland inclusief overnachting

Doordeweeks naar Vlieland inclusief overnachting
(Vanaf 15 personen)

We vinden het natuurlijk onwijs leuk wanneer jullie een nachtje blijven slapen! Dán weet je zeker dat je het eiland op haar best leert kennen en mag ontwaken met uitzicht op het Wad of de Noordzee, dat wil toch iedereen?
Kom alleen wel doordeweeks, dan hebben we de meeste kans op gunstig geprijsde hotelkamers van de beste kwaliteit. We werken samen met alle logiesverstrekkers, dus zorgen voor het best passende verblijf voor jullie groep. We regelen de overtocht, fietsen, activiteitenprogramma en eventueel feest! We maken een herinnering die jullie eeuwig bijblijft!

 

Voorbeeldprogramma

Dag 1
8:30 uur - Verzamelen in Harlingen
09:05 uur - Overtocht naar Vlieland, koffie en gebak met uitzicht op de zeehonden
10:35 uur - Aankomst op Vlieland, uitreiken fietsen en op de fiets naar het hotel
12.00 uur - Stoere lunch in de duinen onder de Vuurtoren met prachtig uitzicht over het wad
13.30 uur - Activiteitenprogramma, bijvoorbeeld Strandspektakel of Teambuilding bij onze strandtent
15.30 uur - Naar de Sahara van het Noorden met de Vliehors Express, Kampvuur & Borrel
17.30 uur - Naar het hotel en lekker opfrissen
19.00 uur - Diner of BBQ
21.00 uur - Borrel in het dorp of feestavond

Dag 2
08.00 uur - Gezamenlijk ontbijt Uitwaaien: milieujutten op het strand
09.00 uur - Uitwaaien: milieujutten op het strand of bij laag water Wadlopen
10.30 uur - Met snelle RIB's naar de zeehonden
13:00 uur - Lunch in de jachthaven bij De Dining
14.00 uur - Vrije tijd
16.50 uur - Vertrek veerboot

Een dag naar Vlieland met eigen schip

Een dag naar Vlieland met eigen schip (vanaf 50 personen)

Begin je dag met een schilderachtige overtocht van Harlingen naar Vlieland. Reis in stijl met ons eigen schip, waarbij je kunt genieten van de prachtige uitzichten. Kies ervoor om buiten te zitten en de frisse zeelucht in te ademen of ontspan benedendeks in de ruime salon.

Eenmaal aangekomen op het kleinste eiland van het UNESCO Waddengebied, word je op gepaste wijze verwelkomd met een “napje” Juttersbitter. Bureau Vlieland verzorgt een korte uitleg over de dag en stelt de begeleiders voor. In de haven staan fietsen klaar die de hele dag tot jullie beschikking staan.

Geniet van een heerlijke en gezonde lunch in een beschutte duinpan, onder de vuurtoren of op een idyllische locatie in het bos.

In de middag wachten er teambuilding en outdoor activiteiten op het strand bij onze strandtent. De keuze aan activiteiten is divers: van sportief en denkpuzzels tot creatieve uitdagingen en spektakel op zee. Bepaal zelf welke activiteiten je wilt doen! Enkele voorbeelden zijn Power Vliegeren, Golfsurfen, Bootcamp, SUP (Stand Up Paddle), en veel meer.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, is er ook de mogelijkheid om zeehondjes te bekijken, op aanvraag.

Sluit de dag af met een gezellige borrel en bitterballen bij een van de vele horecagelegenheden op Vlieland.

De terugreis naar Harlingen wordt een mooie afsluiting van de dag. Aan boord van ons eigen schip staat een heerlijk diner klaar. Terwijl je dineert, reflecteer je op een geslaagde dag op het eiland en begint de heimwee naar Vlieland.

Bij slecht weer bieden we alternatieve activiteiten zoals lasergamen in het bos voor meer beschutting, of een rondleiding en proeverij in de bierbrouwerij. Het ribvaren en de kaasbunker bezoeken zijn mogelijk onder alle weersomstandigheden. De lunch kan eventueel verplaatst worden naar Torenzicht of een andere binnenlocatie.

We adviseren iedereen om comfortabele kleding te dragen die geschikt is voor de activiteiten. Alle activiteiten worden begeleid en uitgelegd door ervaren instructeurs.

Voorbeeldprogramma

8:30 uur - Verzamelen in Harlingen
09:00 uur - Overtocht naar Vlieland, koffie en gebak met uitzicht op de zeehonden
11:35 uur - Aankomst op Vlieland, uitreiken fietsen en op de fiets!
12.00 uur - Stoere lunch in de duinen onder de Vuurtoren met prachtig uitzicht over het wad
13.15 uur - Activiteitenprogramma, bijvoorbeeld Strandspektakel of Teambuilding bij onze strandtent
16:15 uur - Borrel!
17:30 uur - Overtocht Vlieland - Harlingen inclusief diner

Meerdere dagen op Vlieland en volgende dag nog meer leuke activiteiten ondernemen? Wij stellen graag een programma op maat voor jullie team samen. Informeer naar de vele mogelijkheden.

Actief dagje Vlieland!

Actief dagje Vlieland! (vanaf 10 personen)

Begin je dag met een ontspannen reis naar Vlieland. Aan boord van de veerboot genieten jullie van een heerlijk kopje koffie en appelgebak, terwijl je uitkijkt over het water richting het prachtige eiland Vlieland. Eenmaal aangekomen, worden jullie hartelijk ontvangen door het team van Bureau Vlieland, waarna jullie op de fiets stappen richting de jachthaven.

Het avontuur gaat verder met een spannende zeehondenexcursie met snelle ribboten. Deze boten, die snelheden tot 75 km/u kunnen bereiken, brengen jullie dichtbij de zeehonden op zandplaat De Richel of bij Engelschhoek nabij Terschelling. Zeehonden, van nature nieuwsgierig, zwemmen vaak dicht bij de boot, wat zorgt voor een unieke ervaring.

Na deze opwindende ervaring genieten jullie van een heerlijke en gezonde lunch in een beschutte duinpan, onder de vuurtoren, of op een andere prachtige locatie in het bos.

De middag is gevuld met teambuilding en outdoor activiteiten op het strand bij onze strandtent. Er is een ruime keuze aan activiteiten, variërend van sportief tot creatief, inclusief denkpuzzels en spektakel op zee. Jullie kunnen zelf kiezen welke activiteiten je wilt doen. Enkele voorbeelden zijn Power Vliegeren, Golfsurfen, Bootcamp, SUP (Stand Up Paddle), Branding Raften, en vele andere. Voor de teambuilding hebben we onder andere Heksenkring, Touwvierkant, Katapult bouwen, en Touwtrekken.

Na een dag vol indrukken en activiteiten keren jullie terug naar huis. Vanaf het dek zwaaien jullie Vlieland uit, terwijl je geniet van een drankje en een bitterbal. In Harlingen is er de mogelijkheid om de dag af te sluiten met een diner.

Bij slecht weer hebben we alternatieven zoals lasergamen in het bos, een bezoek aan de bierbrouwerij voor een rondleiding en proeverij, of de kaasbunker. Voor alle activiteiten wordt aanbevolen om comfortabele kleding te dragen die tegen een stootje kan. Alle activiteiten worden begeleid en uitgelegd door instructeurs.

Voorbeeldprogramma

8:30 uur - Verzamelen in Harlingen
09:05 uur - Overtocht naar Vlieland, koffie en gebak met uitzicht op de zeehonden
10:35 uur - Aankomst op Vlieland, uitreiken fietsen en op de fiets naar de jachthaven
11:00 uur – Zeehondenexcursie met snelle ribs
12.30 uur  – Stoere lunch in de duinen onder de Vuurtoren met prachtig uitzicht over het wad
13.30 uur – Strandspektakel of Teambuilding bij onze strandtent
16.30 uur – Fietsen retour
16:50 uur – Terug naar Harlingen

Tip: Komen jullie op een dinsdag, woensdag of donderdag? Dan is het mogelijk om een vroeg diner of zelfs BBQ te organiseren. Om 19:10 vertrekt dan de sneldienst terug naar Harlingen met aankomsttijd 20:00.

Verken Vlieland in een dag !

Dagarrangement Verken Vlieland! (vanaf 20 personen)

Jullie avontuur begint al aan boord, waar je geniet van verse koffie en overheerlijk appelgebak terwijl we naar het prachtige Vlieland varen. Eenmaal aangekomen op het eiland, wacht het enthousiaste team van Bureau Vlieland jullie op om samen de fiets te pakken.

Verdeeld in groepen, groot of klein, verkennen we het eiland spelenderwijs. Met behulp van GPS ontdekken we verborgen pareltjes die je normaal misschien zou missen. Onderweg stuiten we op interessante vragen en activiteiten, en natuurlijk is er altijd iets lekkers bij de hand. We genieten van een gezonde lunch op een schilderachtige locatie: in een duinpan, onder de vuurtoren, of midden in het bos.

De middag staat in het teken van culinaire verwennerij. Kies voor een koffieworkshop, een fascinerende rondleiding door de Kaasbunker, of een bierproeverij bij de enige echte Brouwerij van Vlieland! Als het eb is, wagen we ons aan het Wad om oesters te rapen, natuurlijk vergezeld door een glas sprankelende Vlielander Prosecco.

Na een dag vol indrukken en plezier, nemen jullie afscheid van het eiland. Vanaf het dek zwaaien jullie Vlieland uit, met een biertje of frisdrank in de hand. Benedendeks wordt er een smakelijke bitterbal geserveerd. En voor wie wil, is er de mogelijkheid om de dag af te sluiten met een diner in Harlingen.

Een extra tip: als jullie op een dinsdag, woensdag of donderdag komen, is er de optie voor een vroeg diner of zelfs een BBQ. De sneldienst terug naar Harlingen vertrekt dan om 19:10 uur, met een verwachte aankomsttijd van 20:00 uur. Een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag op

Voorbeeldprogramma

8:30 uur - Verzamelen in Harlingen
09:05 uur - Overtocht naar Vlieland, koffie en gebak met uitzicht op de zeehonden
10:35 uur - Aankomst op Vlieland, uitreiken fietsen en op de fiets!
11:00 uur – Interactieve fietstocht
13.00 uur – Stoere Vlielander lunch in een duinpan
14.30 uur – Culinair Vlieland!
16.30 uur – Fietsen retour
16:50 uur – Terug naar Harlingen

Tip: Komen jullie op een dinsdag, woensdag of donderdag? Dan is het mogelijk om een vroeg diner of zelfs BBQ te organiseren. Om 19:10 vertrekt dan de sneldienst terug naar Harlingen met aankomsttijd 20:00.

 

Strandspektakel (+ BBQ)

Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij een unieke kans om 1,5 uur lang onbeperkt te genieten van outdoor activiteiten bij onze sfeervolle strandtent. Aan het strand wachten meer dan 40 spannende activiteiten op jullie, allemaal onder de deskundige begeleiding van onze instructeurs. Ons aanbod is enorm gevarieerd, dus er is voor iedereen wat te vinden, of je nu houdt van sportieve uitdagingen, breinbrekers, creatieve bezigheden of spectaculaire actie op zee. Jullie hebben de vrijheid om zelf te kiezen welke activiteiten je wilt ondernemen!

Wil je een competitief element toevoegen aan de activiteiten? Geen probleem! We hebben speciale programma's ontworpen om de spanning te verhogen. Dit betekent een dag vol fantastische outdoor activiteiten, originele teambuilding opdrachten en talloze fun activiteiten.

Hier zijn enkele voorbeelden van de activiteiten die jullie kunnen verwachten:

 • Handboog Schieten
 • Power Vliegeren
 • Golfsurfen
 • Bootcamp
 • SUP (Stand Up Paddle)
 • Branding Raften
 • Branding Kanoën
 • Disc Golf
 • Beach Golf
 • Beachtennis
 • Bijl werpen
 • Kubb
 • Teambuilding activiteiten zoals Heksenkring, Touwvierkant, Katapult bouwen, Spinnenweb, Touwtrekken

En als perfecte afsluiter van jullie programma, wat dacht je van een BBQ op het strand, met je voeten in het zand? Informeer naar de mogelijkheden en maak jullie ervaring compleet.